İçme ve Kullanma Sularında istenilen ve istenmeyen özellikleri beş grupta toplamak mümkündür.
a) Su, kokusuz, renksiz, berrak ve içimi serinletici olmalıdır.
b) Su hastalık yapan mikroorganizma içermemelidir.
c) Suda sağlığa zararlı kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
d) Su kullanma maksatlarına uygun olmalıdır.
Kullandığımız teknolojiler arasında Pıhtılaştırma -Yumaklaştırma- Lamelli Çökeltme, Basınçlı veya Yerçekimli Hızlı Kum Filtrasyonu, Yavaş Kum Filtrasyonu, Yeraltı Sularında Demir ve Mangan Giderimi için Oksidasyon/Filtrasyon, Zeolit Filtrasyonu, Sert Suların Arıtımı için Iyon Değiştirme, Kireç/Soda Yöntemleri; Dezenfeksiyon Içerisinde ise; Klorlama, Ozonlama ve Ultraviyole gibi yöntemler bulunmaktadır.
Desalinasyon
Suda mevcut tuzu, mineralleri ve diğer safsızlıkları gidererek; İçme, Sulama, Kullanma amaçlı su elde edilmesini hedefleyen proseslere genel olarak desalinasyon prosesleri adı verilir.Bu prosesler Reverse Osmos, Ultrafiltrasyon vb. olup tarafımızca eksiksiz bir şekilde sağlanmaktadır.
Su Geri Kazanımı
Su kaynaklarının giderek azaldığı bu günlerde suların geri kazanımı doğal kaynakların korunması için en önemli adımlardan birisidir. Su geri kazanımı atıksuyun tekrar kullanımı için yeterli seviyede arıtma işlemine tabi tutulması işlemidir. Arıtılan sular özellikle tarımsal sulama, araç yıkama suları, rezervuar suları gibi amaçlarla kullanılabilir. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde ve kurak bölgelerde atık su önemli bir su kaynağıdır. Su kaynaklarına yardımcı olabilmek için yeni uygulama ve yöntemlerin önemi vurgulanmaktadır.Atık suların geri kazanımının bir çok faydası vardır. Bunlar;
- Enerji tüketiminin azalmasına neden olur.
- Sürdürülebilir bir su kaynağı ve gerekli kontrollerle güvenilir su kaynağıdır.
- Temiz su kaynaklarının az tüketimini sağlar.
- Yüzey sularının kalitesinin bozulmasını engellemektedir.
- Su temini maliyetlerinin azalmasını sağlar.